tirsdag den 17. januar 2012

Æblechutney

Jeg havde fået en pose med nedfaldsæbler fra mine bedsteforældre, og var opsat på at der ikke kun skulle gå æblegrød i den (selvom ca. halvdelen alligevel endte med at blive til netop æblegrød.

Jeg søgte vidt og bredt på nettet for at finde en opskrift, som havde godt med bid. Valget faldt på James Prices opskrift på pol.dk som viste sig at blive super god. Efter blandingen var kølet godt af, blev den hældt på glas og kan nu bruges til risretter her i vintertiden :-)


(Der blev faktisk næsten et glas mere end det viste)

Hvis jeg skulle komme med et par tips til opskriften, skal man skrue en lille smule ned for mængden af æbleeddike eller en lille smule op for mængden af sukker, idet den er til den syrlige side. Derudover så er det jo værd at bemærke at chili og ingefær fås til en meget billig penge hos en etnisk grønthandel! 
Det er ikke verdens billigste spise, men den pifter enhver risret op, og så holder en så stor portion i meget lang tid i køleskabet - og det er stadig langt billigere end at købe alverdens præfabrikerede saucer.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar