onsdag den 27. juni 2012

Gulerodssuppe med rugbrødsdrys, bacon og persille

Vi havde i går gæster og serverede denne lækre (efter min mening) gulerodssuppe. Opskriften er tyvstjålet fra Weekendavisen, men det bliver den ikke dårligere af!



Deres opskrift, skriver de, er til 4 personer, men det kan kun være til forret, for det giver ikke helt nok mad - så skal der suppleres med noget brød i hvert fald.

Vi begik naturligvis fejlen og lavede for lidt suppe, så derfor er mængderne nedenfor skaleret til 4 personer, hvor retten er ment som hovedret:

2 fed hvidløg
1 stykke ingefær på størrelse med en hævet tommelfinger
2 tsk spidskommen
1,5 kg gulerødder
1,5 l hønsebouillon
2 dl yoghurt naturel
Salt, peber og worchestershiresauce

8 skiver rugbrød
1 pakke bacontern
1 potte persille

Hvidløg og ingefær hakkes fint og svitses i olivenolie i en gryde sammen med spidskommen. Jeg rister selv hel spidskommen og morter det. I gryden kommes alle gulerødderne (skrælles og skæres i grove skiver) og bouillonen. Jeg laver bouillonen fra en terning - der skal vel nok bruges 2 terninger til 1,5l vand.

Suppen skal så koge godt igennem i ca. tre kvarter og kan så blendes med en stavblender. Yoghurt naturel blandes i til konsistensen er tilpas cremet - vel ca. 2 dl, og der smages til med salt, peber og worchestershiresauce.

Rugbrødsdrys laves ved at smuldre ca. 6-8 skiver rugbrød på en bageplade, blande lidt olivenolie i og drysse lidt med salt og så bage det i ovnen ved 200 grader i et kvarters tid. Bacontern steges på panden og lægges på køkkenrulle inden de blandes med rugbrødsdrys.

Så kan retten serveres! Og som skrevet tidligere er det ikke af vejen med en god skive brød til. Velbekomme!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar