mandag den 5. marts 2012

Hjemmelavet pesto - det er nemt og lækkert

Vi fik forleden en meget lækker - og utrolig simpel - ret.
Frisk pasta med hjemmelavet pesto og serranoskinke :-)


Og når man først har fundet ud af metoden til at lave sin egen pesto, går der meget lang tid imellem man køber en slave-version i supermarkedet.

For at lave sin egen pesto, skal man have gang i følgende ingredienser:

Mandler
Grana-ost
Frisk basilikum
Olivenolie
Tomater
Hvidløg
+ krydderier

Fremgangsmåden er som følger:
Start med at finde en pande frem og fyld en håndfuld mandler på panden og rist dem til de er på stadiet lige før de bliver brændt på. Af med dem og hak dem fint og hæld dem så op i en blender - jeg bruger et stavblender-sæt. 
Så finder du din grana-ost frem (som man altid bør have i køleskabet - der findes ingen gode undskyldninger for at lade være!), og skærer et godt stykke af og hakker det derefter i mindre stykker - igen i blenderen med det. Så tager du og plukker ca. 1/3-1/2 plante frisk basilikum og hakker det lidt, før det også puttes i blenderen sammen med 2 cherrytomater. Dernæst hælder du godt med olivenolie ned til herligheden. Jeg begår herefter helligbrøde - jeg hælder også vand i min pesto - simpelthen for at den ikke skal blive for fed.


Så starter du blenderen og kører den igennem til den har en god konsistens. Så skal den smages til. Den vil på nuværende tidspunkt højst sandsynligt være en kende kønsløs, så fat et fed hvidløg og hak det enten fint eller pres det i blandingen. Saltes skal den også - og glem endelig ikke godt med friskkværnet peber i. 


Så kører du den sammen igen. Og så kan det være den skal have lidt mere olie, vand og/eller ost - det gælder om at smage sig frem. Jeg plejer at runde den af med en knivspids paprika og et skvæt worchestershiresauce og lidt hvidvinseddike. Og så er den klar!


Kog så pasta al dente i godt saltet vand, anret på en tallerken, vend pesto i pastaen og top retten af med serrano-skinke i strimler og evt. et drys revet grana eller pecorino. Velbekomme!



Ingen kommentarer:

Send en kommentar