tirsdag den 20. marts 2012

Mormormad så det basker!

Planen var egentligt at vi skulle have verdens bedste gryderet. Og det gik også rigtig godt med at tø kødet op, som vi har fået af min kærestes forældre. Og vi havde alle de rette ingredienser i køkkenet.

Men nej - det var ikke en klump oksekød, der var i posen - det var derimod oksekød til benløse fugle! Hmm.. Hvad gør man så, når man aldrig har prøvet det gør? Man kaster sig ud i det!

Så af sted til købmanden efter lidt bacon til fuglene og så ellers i gang!


Kødet blev banket lidt mere ud, der blev lagt bacon på og så fyldt på med persille og stegt champignon, krydret med salt og peber, inden de blev rullet sammen og samlet med tandstikker og stegt på panden i lidt fedtstof.


De blev brunet godt og kom så over i en gryde, hvor der var blevet svitset et løg, et par gulerødder, hvidløg og lidt bladselleri.


Her blev så hældt et godt skvæt rødvin i  (der var en rest i køleskabet). Spritten fik lov at koge af, og der blev fyldt oksebouillon i til fugle var dækket.

Så fik det ellers lov at stå godt to timer og hygge sig ved lavt blus. Der blev kogt lidt ris til, og så kastede jeg mig ud i noget andet nyt og spændende: Rodfrugtsmos. En halv knoldselleri og 4 gulerødder blev skåret i små stykker og kogt, most med mælk og smør og krydret med salt og peber. Og det blev faktisk rigtig godt!


Så var der kun tilbage at anrette det, som sådan en spise bør anrettes - på fad! Og smagen lå ikke langt fra gryderetten, men det blev en smule anderledes. Det er dog bestemt ikke sidste gang, vi har fået det :-)




1 kommentar: